WIKVITAAL op de gezondheidsbeurs

Nationale-Gezondheidsbeurs-logo

Van 5 tot en met 8 februari stond de vereniging op de Nationale Gezondheidsbeurs in de Jaarbeurs te Utrecht. Het bezoekersaantal ging voorbij de 33.000. De aanwezigheid van WIKVITAAL was een primeur. Vele bezoekers stonden even stil bij de vereniging en met tientallen van hen zijn gesprekken gevoerd over de achterliggende doelstelling van de vereniging en de mogelijkheid om in De Kim te herstellen – met een tegemoetkoming van WIKVITAAL.

Directeur Marc Vieten gaf dagelijks een presentatie aan zo’n 40 mensen over vitaal oud worden, het belang van snel herstel en het fenomeen zorghotels met speciale focus op De Kim. Op de beurs stond de vereniging pal naast de Stichting Nederlandse Herstellingsoorden en Zorghotels – SNHZ. De Kim is hier als erkend zorghotel ook bij aangesloten. Deze verbinding is nodig voor  zorgverzekeraars die herstel in een zorghotel hebben opgenomen in hun aanvullende polissen.

Sommige erkende zorghotels zijn van plan het WIK-lidmaatschap actief te gaan promoten binnen hun eigen regio. Hierdoor kan de vereniging sneller groeien en kunnen de leden op verschillende locaties boeken voor herstel of een vakantieverblijf. Zorghotel Merlinde in Breda heeft zich inmiddels aangesloten en is al begonnen met ledenwerving in de regio Breda. De verwachting is dat de leden in die regio zich vooral gaan binden aan Merlinde, zoals dat nu het geval is met de huidige leden en De Kim.

WIKVITAAL zal in september aanwezig zijn op de Nationale 50PLUS Beurs in Utrecht. Daar worden zes hallen ingericht en verwacht men een bezoekersaantal van ruim 100.000.