Alles is Gezondheid

Alles is gezondheid … is het onderdeel van het Nationaal Programma Preventie, waarin partijen afspraken maken om gezamenlijk acties te ondernemen die een beweging op gang brengen. Een beweging die leidt tot een gezonder en vitaler Nederland. Bij het Nationaal Programma Preventie gaat het om het verminderen van de groei van het aantal mensen met chronische ziekten en het verkleinen van de sociaaleconomische gezondheidsverschillen.

Op 3 april jl. ondertekende WIKVITAAL de Alles-is-Gezondheid-pledge: de belofte om actief te blijven bijdragen aan gezondheid. Het belang zit hem in de bewustwording  van het belang  gezondheid te promoten. Gezondheid is natuurlijk een breed begrip waar iedereen iets anders onder kan verstaan. Wij kijken naar het geheel, oftewel naar het belang van een gezond eetpatroon, een actieve leefstijl, een gezonde leefomgeving, sociale cohesie en zingeving. En dat dan allemaal tegelijkertijd en in samenhang met elkaar.

Voor meer informatie over Alles is Gezondheid…, kunt u klikken op het logo hieronder. Er is ook een kort interview met WIK-directeur Marc Vieten.