GEZONDHEIDSTIP 2: Blijf vitaal!

Hier volgen enkele tips om uw vitaliteit te verhogen:

  • Eet voldoende essentiële voedingsmiddelen en bouwstenen. De algemene stelregel is twee ons groenten en twee stuks fruit per dag. Wanneer dit niet lukt is een aanvulling met een goede multi-vitamine aan te bevelen.
  • Zorg voor een goede opname van zuurstof. Veel mensen ademen onvoldoende. Ga regelmatig naar buiten, ventileer huis en werkplek en let er op dat u ook geregeld goed diep ademhaalt.
  • Drink voldoende water. Voor het lichaam is het van essentieel belang om afvalstoffen te kunnen afvoeren. Drink minimaal 1 ½ liter water. Voor iedere kop koffie, zwarte thee of alcohol die gedronken wordt moet minstens 1 glas water extra gerekend worden.
  • Zorg voor voldoende beweging. Een gezonde geest huist in een gezond lichaam. Beweeg daarom zoveel mogelijk. Dit kan in de vorm van actieve sport maar ook met wandelen of fietsen. Zorg ervoor dat u iedere dag minstens een half uur actief beweegt en het liefst in de buitenlucht.
  • Vermijd stress. Stress kost veel energie. Bent u zich bewust van situaties of mensen die u energie ontnemen, probeer deze te mijden.
  • Bezoek regelmatig uw huisarts. Op tijd beginnen met een eenvoudige jaarcontrole (check-up) kan veel ellende voorkomen. In een vroeg stadium kunnen ongeregeldheden worden opgespoord en verholpen.

vit en vitaal