Dies 2022: feestelijk viering van 113 jaar Willen is Kunnen in het Maritiem Museum

Op donderdag 21 april heeft de viering van de 113ste dies van de vereniging Willen is Kunnen plaatsgevonden. In het oudste scheepsvaart museum van Nederland, het Maritiem Museum Rotterdam, hebben meer dan 60 WiK-leden een gezellige en leerzame middag doorgebracht. Zij werden feestelijk ontvangen met koffie en gebak, waarna de voorzitter van de vereniging, tevens directeur van het museum, Chris Opgenoort, een korting inleiding hield.

Hij stond stil bij de rijke historie van de vereniging. Hierover is een boek geschreven door Daan Meijer: 100 jaar Willen is Kunnen. Het boek is online te lezen op de website van de vereniging. [Https://www.willeniskunnen.nl/wp-content/uploads/2015/11/100-jaar-WIK.pdf]. Ook sprak hij over de toekomst van de vereniging: welke lessen trekken we uit 113 jaar geschiedenis van de WiK? Hoe zorgen we ervoor dat de vereniging relevant blijft, haar huidige leden behoudt en nieuwe leden werft in deze veranderende tijden? Voor het bestuur zijn dit onderwerpen die hoog op de agenda staan.

Daarna was het tijd om het museum en historische museumhaven beter te leren kennen. De WiK-leden gingen in groepen uiteen voor rondleidingen of een rondvaart in de Leuvehaven. Deskundige gidsen van het Maritiem Museum, vriendelijke schippers en het prachtige lenteweer maakten de middag extra geslaagd. Tijdens de borrel in het museumcafé was er volop tijd om na te praten en legden Manuela Tilma, directeur van De Kim en WiK-directeur Leontine de Groot, hun oor te luisteren bij de leden. Hierop volgden interessante gesprekken met onder meer ideeën voor toekomstige WiK-activiteiten.

De diesviering gemist? Gelukkig hebben we de foto’s nog.

ALV in Double Tree Hilton hotel in Amsterdam op 30 juni

De jaarlijkse Algemene Leden Vergadering staat gepland voor 30 juni. Tijdens deze vergadering bespreken we onder andere de jaarcijfers over 2021 en stellen wij graag onze nieuwe penningmeester en secretaris aan u voor. Na afloop van de vergadering is er zoals gebruikelijk een borrel waar WiK-leden en bestuur elkaar ontmoeten en kunnen bijpraten. Aanmelden kan via: info@wikvitaal.nl of bel naar: 071 364 0730.

Voor in de agenda

Op 27 oktober in de middag organiseren we een tweede ledenbijeenkomst. Deze zal plaatshebben in De Kim of op een andere locatie in Noordwijk. We zijn momenteel bezig met het samenstellen van het programma en houden u op de hoogte. We hopen u die dag ook een rondleiding te kunnen geven over de verbouwde 4e verdieping.

Meer weten over onze vereniging of over ons zorghotel? Bezoek dan: www.willeniskunnen.nl  of www.dekim.nl. Hier vindt u ook meer informatie over onze hotelarrangementen en acties.