Manuela Tilma nieuwe directeur Zorghotel De Kim

 Manuela Tilma (1968) wordt per 1 januari 2022 de nieuwe directeur-bestuurder van Zorghotel De Kim in Noordwijk. Tilma was al actief als zorgmanager a.i. van het zorghotel. Ze volgt Leontine de Groot op, die tot 1 januari 2022 a.i. leiding geeft aan het hotel. Zorghotel De Kim is volledig in handen van Vereniging Willen is Kunnen. Deze vereniging biedt herstelzorg aan haar leden en is formeel de eigenaar van Zorghotel De Kim. 

Chris Opgenoort, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Zorghotel De Kim: “We zijn zeer verheugd dat Manuela als directeur-bestuurder leiding wil gaan geven aan het zorghotel. We hebben haar leren kennen als een veelzijdige zorgprofessional, die met een vernieuwende blik de kwaliteit van onze zorg én het hotel kan verbeteren. De RvC heeft er alle vertrouwen in dat Zorghotel De Kim onder leiding van Manuela ook in de toekomst kan blijven wat het nu is: een ontzettend fijne plek, waar onze gasten terecht kunnen voor een heerlijk verblijf met uitstekende zorg.” 

De Kim biedt een verblijf aan 44 gasten die in meer of mindere mate zorg nodig hebben. Zorghotel De Kim voorziet in laag complexe tot midden complexe zorg. Dit is vergelijkbaar met de zorg en expertise die geboden wordt in de thuiszorg. Voor een onbezorgde vakantie met de zorg op de achtergrond, kunnen gasten ook bij De Kim terecht. Speciaal voor de gasten is er naast verpleging/verzorging ook zeven dagen per week fysiotherapie mogelijk. Het zorghotel heeft verder een restaurant met groot terras, een voetreflextherapeut, een kapper, een diëtiste en een mental coach. 

Manuela Tilma ziet ernaar uit om op 1 januari te beginnen als directeur-bestuurder: “Sinds vorig jaar november heeft het MT, dat naast mijzelf bestaat uit hotelmanager Patricia Sanders en interim-directeur Leontine de Groot, een belangrijke stap gezet in de verdere verbetering van de zorg. De Kim zet in op versterking van het zorgteam, bijvoorbeeld met opleidingen voor de medewerkers. Hierdoor is het mogelijk om gasten met een licht tot midden complexe zorgvraag te ontvangen. Het veranderproces is ingezet, maar nog niet voltooid. De hotelfaciliteiten gaan ook volop mijn aandacht krijgen. Het pand zullen we in fases verbouwen naar een eigentijdse look & feel met moderne voorzieningen. Hierdoor kunnen we onze gasten meer aanvullende zorg en activiteiten aanbieden in een prettige en sfeervolle omgeving.” 

Tilma biedt al ruim tien jaar als zelfstandig zorgprofessional ondersteuning aan zorgaanbieders, zoals Platform VMZ, Activite, Marente en Buurtzorg. Haar kennis ligt op het gebied van kwaliteitszorgvraagstukken, professionalisering van zorgverleners en onafhankelijke intervisiebegeleiding aan zorgteams. Ze deelt graag haar expertise over wijkverpleging in trainingen, coaching trajecten en in adviezen. Tilma heeft ook ruime ervaring in het opzetten van wijkteams. Daarnaast ondersteunt ze organisaties in veranderprocessen gericht op een gezonde bedrijfsvoering en het verhogen van de kwaliteit van de zorg. En ze draagt als vrijwilliger haar steentje bij als voorzitter van de cliëntenraad van Platform Verbinden met Zorg. 

Chris Opgenoort en Manuela Tilma bedanken Leontine de Groot voor haar inzet voor Zorghotel De Kim. Opgenoort: “We hebben Leontine leren kennen als een ontzettend prettige collega, die in relatief korte tijd heeft bijgedragen aan het klaarstomen van ons zorghotel voor de toekomst.” Tilma: “Het was fijn samenwerken met Leontine. We gaan haar missen en kijken met plezier terug op wat we samen hebben gerealiseerd.”